Particulier & zakelijk

Pensioen

Het pensioen is in Nederland goed geregeld. Voor alle inwoners van Nederland wordt AOW opgebouwd om ervoor te zorgen dat iedereen een minimaal inkomen heeft na zijn of haar pensionering. Voor 2021 is dat bij koppels per persoon €832,36 per maand. Alleenstaanden ontvangen €1218,19 per maand.

Vaak wordt er bij de werkgever nog extra pensioen opgebouwd. De werkgever is dit overigens niet verplicht. Op de site pensioen.nl kan iedereen zijn pensioen inzien. Zowel voor jezelf, maar ook wat je opbouwt voor je partner.

Als je wisselt van baan is het belangrijk om ook de opbouw van het pensioen te bekijken. Het zou kunnen dat de nieuwe werkgever wel een hoger salaris biedt, maar een minder goede pensioenregeling.

Pensioen
Pensioen doelen

Er is vrijwel niemand met dezelfde loopbaan en wensen voor de toekomst, dus pensioen is altijd individueel.

De overheid is nog steeds in overleg met bonden en werkgevers om het pensioenstelsel zoals wij dat kennen te veranderen. Voor alsnog zinspeelt de overheid op een soberder pensioen gezien de oplopende gemiddelde leeftijd en een zogenaamde betere verdeling van het pensioen.

Heb je vragen over de pensioenopbouw van je (nieuwe) werkgever? Heb je twijfels of het pensioen dat nu wordt opgebouwd voldoende is om na je pensioen van te leven? Bouw je momenteel bij je werkgever geen pensioen op? Of wil je gewoon uitleg over jouw specifieke situatie?

Bel me voor een afspraak op 06-20567771.

Scroll naar boven