Ben je zelfstandig ondernemer?

De Covid maatregelen van de overheid doen een zwaar beroep op alle bedrijven.

Omzetten dalen of zijn nihil, en de winstmarge is door de doorlopende vaste kosten helaas omgezet in verlies. Bedrijven teren hierdoor noodgedwongen in op hun opgebouwde vermogen, of gaan failliet.

Voor de ZZP’er/Eenmanszaak is de situatie nog veel moeilijker. Je staat er alleen voor. Omzetdaling en verlies leidt direct tot het aanspreken van de Privé spaarpot.

De overheid probeert zo goed mogelijk het verlies te compenseren met allerlei regelingen. Vergis u niet, de regelingen behoren tot de beste van de EU. Gelukkig heeft dit kabinet de ruimte om geld te lenen en te ondersteunen. De site van de KvK biedt een mooi overzicht van de ondersteunende regelingen die u financieel ondersteunen.

Hopelijk heeft u als ondernemer uw “zaakjes” goed voor elkaar en maakt u indien nodig gebruik van bovengenoemde regelingen. Voor iedereen die dit leest, houdt vol!

zzp-er
na covid

Waar het “straks” om gaat is de periode van herstart, die hopelijk niet lang meer op zich laat wachten:

  • Is mijn “markt” na Covid nog hetzelfde, of is er verandering opgetreden?

  • Ben ik in staat om eventuele uitgestelde betalingen te voldoen, of leningen af te betalen.

  • Kan ik mijn verdiende geld nu zo organiseren dat ik een volgende crisis met vertrouwen tegemoet kan zien?

Mocht je met bovengenoemde vragen zitten, aarzel dan niet om met mij een afspraak te maken. Twee weten meer dan één! Wat betreft de kosten:

  1. Op dit moment zijn alle kosten te veel!
  2. Facturering/betaling zal dan ook in overleg plaatsvinden, waarbij het herstarten van de werkzaamheden, en daarmee ook de inkomsten, leidend zijn. De kosten gaan dit keer niet voor de baten uit!
  3. Mijn tarief is €50,00 per uur ex BTW, dat is voor een financieel/commercieel advies een prima tarief.

Graag maak ik een afspraak met je!

Scroll naar boven